Monday, March 4, 2013


Το Ηνωμένο Βασίλειο στις πιο αξιοθαύμαστες χώρες στον κόσμο
http://www.touristiki-agora.gr/article.asp?ID=1742

Η ετήσια έρευνα, Nation Brand Index (NBI), έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 4η θέση σε σύνολο 50 εθνών, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Το αποτέλεσμα, βασισμένο σε συνεντεύξεις 20.000 ενηλίκων από όλο τον κόσμο, είναι ένας σημαντικός δείκτης για το πώς το κοινό αντιλαμβάνεται τις χώρες. Η έρευνα εκτιμά την αντίληψη του κοινού για τις χώρες σαν να ήταν αυτές μάρκες καταναλωτικών προϊόντων. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την 5η θέση ως «επιθυμητός προορισμός τουρισμού». Επίσης, κατατάχθηκε 4ο στον κόσμο ως «πλούσιο σε ιστορικά κτήρια και μνημεία» και για το γεγονός ότι έχει έντονη ζωή στην πόλη και αστικά αξιοθέατα. Όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν ποια χώρα θα ήθελαν να επισκεφθούν, «ανεξαρτήτως χρημάτων», το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στην 8η θέση. Ενώ στην κατηγορία για την «πλούσια φυσική ομορφιά» –μία αρκετά αδύναμη κατηγορία στο παρελθόν– ανέβηκε μία θέση και βρέθηκε στην 23η. Η φήμη της Βρετανίας σχετικά με το θερμό καλωσόρισμα παραμένει καλή, αλλά όχι σπουδαία – μοιράζεται και πάλι τη 13η  θέση.

Ωστόσο, ο πολιτισμός παραμένει ένας ισχυρός πόλος έλξης για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Διατηρεί την 7η θέση για την «πλούσια πολιτιστική κληρονομιά», την 4η ως «ενδιαφέρων και συναρπαστικός τόπος για το σύγχρονο πολιτισμό, όπως μουσική, ταινίες, τέχνη και λογοτεχνία» και την 8η για την «υπεροχή στον αθλητισμό». Όπως, άλλωστε, είναι γνωστό, ο οργανισμός Visit Britain, καθώς και το Maison della France θεωρούνται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας τους. Πολλοί είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες κ.λ.π., που ευελπιστούν να εξελιχθεί ο ΕΟΤ σε έναν οργανισμό marketing & προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τέτοιου τύπου.

No comments:

Post a Comment